Via een advertentie zocht ik ouderwetse witte dameszakdoekjes met kant, monogram of open naaiwerk voor één project. Ik hoopte er zo'n tien te krijgen, het werden er ongeveer vierhonderd. Geweldig!! Ik ga ze nu gebruiken bij meerdere verschillende projecten.

uit 2014 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zakdoekjes: 'What's in a name'

Zakdoekjes: 'What's in a name'

2016

Voor dit boek “What’s in a name” heb ik zes en twintig zakdoekjes gebruikt waarop monogrammen geborduurd stonden. Ik heb ervoor gekozen om alleen meisjesnamen toe te passen op dit werk omdat zo’n kanten zakdoekje niet door jongens wordt gebruikt. De namen zijn met vrij machinaal borduurwerk op de zakdoekjes gestikt. Een paar namen heb ik gemaakt via een afdruk. Het is een echt meisjesnamen boek geworden. 

Zakdoekjes: "ZAK-doekjes"

Zakdoekjes: "ZAK-doekjes"

2015

Installatie. Tegenstellingen trekken elkaar aan!! Moderne spijkerbroek, ouderwetse kanten zakdoekjes.
Op de zakken zijn ouderwetse benamingen geborduurd van het woord zakdoek.
Tukdoek Zakneusdoek Zakdoek Builneusdoek Maalneusdoek Sacksnuijtodek Snuitelplak Snotdoek Neuzek Neusdoek Teneusdoek Maalslat Maalplak Boedoek Tessendoek Buusdoek Naadzakdoek Snotvot Tesplak Zaddoek Snotlap Snotterdoek Snuitneusdoek Sjnoefelsplak Snuijtdoeck

Zakdoekjes:"Vergane glorie"

Zakdoekjes:"Vergane glorie"

2014

De kanten zakdoekjes zijn natuurlijk uit de tijd. Hierbij heb ik beelden gezocht in de vorm van dames uit de jaren 1920-1930.
De foto's van de dames heb ik met acrylbinder op een aantal zakdoekjes gekopieerd en daarbij andere damesfiguren geborduurd.

Zakdoekjes: "Hartenkreten"

Zakdoekjes: "Hartenkreten"

2014

Tussen alle zakdoekjes die ik heb gekregen zaten ook een paar heel romantische. Deze waren de inspiratie voor het hartenkreten doosje.

Zakdoekjes "Inpakken en wegwezen"

Zakdoekjes "Inpakken en wegwezen"

2014

Bij alle oude zakdoekjes die ik heb gekregen zaten ook prachtige "vakantie souveniers". Die heb ik in dit boek -Inpakken en wegwezen- verwerkt tot een nieuw beeld. 

Zakdoekjes: "Snipverkouden"

Zakdoekjes: "Snipverkouden"

2014

De zakdoekjes zijn verhard en daarna in vorm gedroogd. De mand is van metaal.

Zakdoekjes: Deftige dames doekjes

Zakdoekjes: Deftige dames doekjes

2014

De zakdoekjes en het mapje van dit boekje zijn ooit door iemand gemaakt. Ik heb er op de binnen"pagina" allerlei zinnetjes/woorden op geborduurd die te maken hebben met zakdoekjes of het gebruik ervan. Voorbeeld van één pagina: Lekker geurend, kerkbezoekjes, stijf gestreken, bruidsdoekjes.

Zakdoekjes: Zakdoekje leggen

Zakdoekjes: Zakdoekje leggen

2014

Van de vierhonderd gekregen zakdoekjes zijn er ongeveer tachtig waarop een klein bloemetje is geborduurd.. Die heb ik verwerkt in dit project.